Turkcell İletişimde Engel Tanımıyor
EKONOMİTurkcell, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve daha fazla hayatın içine katmak için hizmet ve projelerini ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında birleştirdi.
500 kadar engelliyi istihdam eden şirket, engellilere yönelik özel iletişim paketlerinin yanı sıra, mağazalarında ve çağrı merkezlerinde de engelliler için özel hizmetler sunmaya başladı.
TURKCELL, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve daha çok hayata katılımlarını sağlamak için geliştirdiği ürün ve hizmetleri “Engel Tanımayanlar” çatısı altında topladı. Turkcell’in engelilere yönelik hizmetleri, ‘istihdam’, ‘teknolojik çözümler’ ve ‘sosyal sorumluluk projeleri’ altında toplanıyor. Turkcell, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla, engellilere yönelik hizmetlerini bir basın toplantısı ile tanıttı. Galata Diyalog Derneği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Turkcell’de engelli istihdamı ve engelliler için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, “Turkcell Hayal Ortağım” servisi, işitme engelliler için görüntülü çağrı merkezi ve “Turkcell’in Parmakları Konuşuyor” gibi yeni hizmetlerini de aktardı.
Fırsat eşitliği
Öztürkler, “Aslında engeller zihindedir. Fırsat eşitliği sağlandığı takdirde, engelli vatandaşlarımızın ne kadar büyük başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz” dedi. Öztürkler, “Bugün mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar, istihdamda, bilgiye erişimde, sosyal hayata katılımda engelli vatandaşlarımızın önündeki pek çok engeli kaldırıyor. Biz onların yeteneklerini ön plana çıkararak, onları ‘ötekileştirmeden’ topluma daha fazla katmayı amaçlıyoruz. Sadece iş ve iletişim ihtiyaçlarını değil, sosyal yaşamlarını da düşünerek projeler hayata geçiriyoruz” dedi.
500 engelli istihdamı
Turkcell Grup bünyesinde 500 engelli istihdam eden, çalışanların yarısı engellilerden oluşan Karaman ve Van-Erciş çağrı merkezleri ve homeagent (evden çağrı merkezi müşteri temsilcisi hizmeti) projesi ile de engellilerin iş hayatına katılımını destekleyen Turkcell, mobil iletişim olanaklarını kullanarak teknoloji ve bilgiye erişimde kolaylıklar sunuyor. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı iletişim ihtiyaçlarına yönelik indirimli ve çok avantajlı konuşma, SMS, internet içeren “Destek Paketleri”, ücretsiz olarak sunulan sesli fatura ve sesli sözleşme seçeneği, işitme engelli aboneler için ücretsiz görüntülü çağrı merkezi, işitme engelliler için ücretsiz ÇalarkenDinlet hizmeti ve Turkcell mağazalarında işitme engelliler için işaret diliyle müşteri hizmeti bu çözümler arasında.
Mağazaya gelen engelliye işaret dili ile hizmet
TURKCELL, mağazalarına gelen engelliler için de özel hizmetler sunuyor. Şimdilik Bağdat Caddesi, Capitol ve Kanyon mağazalarında sunulan ve kısa zamanda tüm Türkiye geneline yayılacak olan uygulama Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ile birlikte hayata geçirildi. 3 mağazada çalışanlar işitme engelli müşterilerin mobil ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılamak için İşaret Dili’yle hizmet veriyor. 100 çalışan eğitim için seçildi, yıl içerisinde her ilde en az 1 Turkcell İletişim Merkezi’nde İşaret Dili ile hizmet verilmesi planlanıyor.
Turkcell Gönüllüleri kitapları seslendiriyor
TURKCELL’in çalışanlarından oluşan ve yardıma ihtiyacı olan kişiler ve kurumlar için projeler geliştiren Turkcell Gönüllüleri, bugüne kadar pek çok ilde ve okulda öğrenciler için projeler yarattı. Turkcell Gönüllüleri, Nisan ayında başlattıkları yeni bir proje ile görme engelli gençler için sesli kitap okumaya başladılar. 120 Turkcell çalışanı kitap okumaya gönüllü oldu ve Galata Diyalog Derneği’nde kayıtlara başladı. Çok kısa bir süre içinde Turkcell Gönüllüleri yaklaşık 100 kitaptan oluşan Turkcell Sesli Kütüphane’ye imza atmış olacaklar.
Görme engelli bisikletçilerde hedef Paralimpik Olimpiyatlar
TURKCELL, sosyal sorumluluk projeleriyle de engelli vatandaşlara sosyal hayatın daha çok içinde olma imkanı sunuyor. “Geleceğe Koşanlar” projesi kapsamında Türkiye’de ilk defa Turkcell tarafından başlatılan Görme Engelli Bisiklet sporu ile Tokat, Denizli ve İzmir’de görme engelli okulunda okuyan gençler destekleniyor. Sporcuların, ağustos ayında Londra’da gerçekleşecek Paralimpik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmeleri hedefleniyor.
Engelli için sesli fatura ve sözleşme
GÖRME engelli Turkcell’liler fatura kesim tarihlerinden itibaren aranarak fatura tutarı, son ödeme tarihi ve fatura içeriği ile ilgili ücretsiz olarak bilgilendiriliyor. 2011 yılında yapılan bir geliştirme ile görme engelli aboneler Turkcell tarafından kendilerine gönderilen tüm mailleri bilgisayarlarında sesli olarak dinleyebiliyor. Bunun yanı sıra görme engelli aboneler kendilerinden imzalamaları istenen müşteri sözleşmesi hakkında fikir edinebilmek istediklerinde hem çağrı merkezinde hem de www.turkcell.com.tr üzerinden sözleşmeyi dinleyebiliyorlar. Turkcell’in işaret diliyle hizmet verebilmek için geliştirdiği Görüntülü Müşteri Hizmeti servisi işitme engelli Turkcell aboneleri için ücretsiz olarak sunuluyor.
Milli Kütüphane ve köşe yazıları da cebe girdi
TURKCELL, görme engelli abonelerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak için çok yeni ve ücretsiz bir hizmet olan “Turkcell Hayal Ortağım” servisini sunmaya hazırlanıyor. Young Guru Academy (YGA) işbirliği ile gerçekleştirilen servis sayesinde aboneler Türkiye ve dünyadan tüm güncel haberlerden, dünya klasiklerine ve bilgi paketlerine kadar birçok konudan faydalanacak. Milli Kütüphane Başkanlığı’na ait 4.000 seslendirilmiş kitabı ve YGA Kütüphanesi’nde bulunan 10.000 sesli kitabı dinleyebilecekler. Ekonomik ve sosyal hayata entegrasyonları için vazgeçilmez olan birçok YGA eğitimine sesli olarak ulaşabilecekler. Uygulamanın cep telefonundan kullanılabilir olması sayesinde de, bilgiye her an her yerden ulaşılabilecek. Turkcell Hayal Ortağım servisi 8020’yi cep telefonundan arayarak kullanılabiliyor. ( Hürriyet )
İlginizi Çekebilir
BAYRAM TATİLİ SONRASI YAPRAK MESAİSİ BAŞLADI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde nisan ayında alımlarına başlanan taze bağ yapraklarında bayram tatilinin ardından alımlar yeniden başladı. Bayram öncesi kilosu 20 TL’den alınan yapraklar tüccarlar tarafından 25 TL’den alınmaya başladı.
TEK ASMADA 70 SALKIM ÜZÜM
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği uslu cinsi asmadan bu yıl 70 salkım üzüm alan Bekir Yılmaz, her yıl olduğu gibi üzümleri komşularına ve misafirlerini ikram ettiğini söyledi.
MANİSADA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTCİLERE DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlerden zarar gören üreticilere destek olmak için çalışma başlattı. Zarar gören küçük üreticilere yönelik destek karar tasarısı Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi.
BAŞKAN BALABAN PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİ
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ve yönetimini ağırladı. Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Balaban, sorunların çözümü için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.