© Manisa İnternet Haber 2019

ALAŞEHİR'DE BAYRAM ÖNCESİ TERZİLERDE YOĞUNLUK

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla terzilerde de yoğunluk yaşandı.

 

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla yeni kıyafet alanlar paça kısaltma, pantolon ve etek daraltma gibi işlemler nedeniyle vatandaşlar terzilerde yoğunluk oluşturdu. Son yıllarda terzilerde iş yoğunluklarının arttığını ancak bayramlarda bu yoğunluğun ikiye katlandığını belirten Terzi Ustası Ferhat Özkaraca, "Son yıllarda terziler olarak iş yoğunluğumuz oluyordu, ancak bayram dolayısıyla işlerde de bir yoğunluk var. Ben 9 yaşımdayken ilk pantolonumu diktim. Yani 45 yıldır babamdan öğrendiğim terzilik mesleğini yapıyorum. Artık eskisi gibi takım elbise, pantolon, ceket diktirme olmuyor. Ancak tamirat, pantolon, etek boyu kısaltma, daraltma gibi işler her zaman oluyor. Biz genellikle tamir, tasarım, moda yırtık, tamir, el örmesi gibi işleri yapıyoruz. Bazen işleri yetiştiremiyoruz. Hele bayram öncesi işlerin yoğunluğu fazla. Ben eşime daha önce dikiş işlerini öğretmiştim. İşlerin yoğunlaşması üzerine eşim Saadet Özkaraca bana yardıma geliyor. Aile işi olarak birbirimize destek oluyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

Kırmızı perdeden, beyaz perdeye

Kırmızı Perdeden - Beyaz Perdeye Transfer..Bir İdam Mahkumunun Son Günü Film Oluyor.2 sezondur ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve İstanbul'da kapalı gişe oynanan Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Bir idam mahkumunun son günü, Pray Tiyatro ve Metronom Yapım ile film haline geliyor. Ülkemizin en genç yönetmeni ve senaristi olan Muhammet Emre Aydın, deneyimli yapımcı Oğuz Sözen ile anlaştı. Dilberay, Mahlukat, Murat Göğebakan, Bekarlığa Feda, Tatlı Bela gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Sözen. Genç isim ile İdam mahkumu filmi hakkında anlaşmaya vardı..Google Profil ;https://g.co/kgs/Nc8oHYQhttps://g.co/kgs/PmCMnHZ

YOĞURTÇU KALESİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILIYOR

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve hakkında çok az bilgi sahibi olunan Yoğurtçu Kalesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında restore edilecek.

ŞEHZADELERPARK ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Ege Bölgesi’nin dört temayı bir arada barındıran tek tematik parkı olan Şehzadelerpark, öğrencilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunan Şehzadelerpark okullar kapanmadan öğrencilerin ve okulların buluşma noktası oldu.

MÜZE SOHBETLERİNDE YAZ SEZONU BAŞLIYOR

Turgutlu Belediyesinin bir dizi olarak devam eden kültürel etkinliği olan Müze Sohbetlerinde yaz sezonu 12 Haziran Çarşamba akşamı gerçekleşecek programla başlayacak. Programın konusu ‘Geçmişten Günümüze Turgutlu’da Müzik’ olacak.

TÜM HABERLER