GELENEKSEL KIYAFETLER SERGİLENİYOR
KÜLTÜR & SANATAnadolu yarımadasında yaşayan halkın özgün kültürünün ürünü olan Anadolu geleneksel kadın kıyafetleri, Manisa Osmanlı Müzesi içerisinde sergileniyor.
Kentin tarih ve kültür turizmine katkı sunan içerisinde Manisa’da yetişen Osmanlı padişahları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Manisalı milli mücadele kahramanları, Ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre ve Tapduk Emre’nin de aralarında yer aldığı silikon heykellerin yanı sıra o dönemi mizanse eden eserlerin yer aldığı Manisa Osmanlı Müzesi’ni hizmete kazandıran Yunusemre Belediyesi, müzede Anadolu geleneksel kadın kıyafetlerini de sergiliyor. “Yüzüncü Yıla Yüz Proje” vaatleri arasında yer alan çalışma hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Anadolu geleneksel kadın kıyafetlerinin Anadolu’nun çeşitli yerlerinden uzun yıllar boyu toplanan bin parçadan fazla eserden oluştuğunu belirtti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Anadolu kadın kıyafetlerinde göze çarpan en temel özellikler; basit farklı, özel, çok renkli, gösterişli, yöresel ev ve işte rahat kullanılabilir olmasıdır. Moda ve marka endişesi taşımaz, gelenek ve görenekten aşırı etkilenir. Manisa Osmanlı Müzesi’nin ana unsurlarından biri olan Pulcuoğlu Koleksiyonu da Anadolu’nun çeşitli yerlerinden uzun yıllar boyu toplanan bin parçadan fazla eserden oluşuyor. Yunusemre Belediyesi olarak Pulcuoğlu ailesinden edinilen kıyafetleri çorabından başörtüsüne kadar en ince ayrıntısına varana dek tanzim düzenlenme işlemlerini büyük bir titizlikle yaptık. Tüm kıyafetler ve parçalar yöre yöre ayrılarak mankenlere giydirilip Manisa Osmanlı Müzesi’nde Manisalıların ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Koleksiyonun kalan parçaları ise yine tanzim düzenleme ve temizlik çalışmaları yapılarak geçici sergi oluşturulmak üzere Osmanlı Müzesi’nin deposunda titizlikle saklanmaktadır.”
İlginizi Çekebilir
Kırmızı perdeden, beyaz perdeye
Kırmızı Perdeden - Beyaz Perdeye Transfer..Bir İdam Mahkumunun Son Günü Film Oluyor.2 sezondur ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve İstanbul'da kapalı gişe oynanan Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Bir idam mahkumunun son günü, Pray Tiyatro ve Metronom Yapım ile film haline geliyor. Ülkemizin en genç yönetmeni ve senaristi olan Muhammet Emre Aydın, deneyimli yapımcı Oğuz Sözen ile anlaştı. Dilberay, Mahlukat, Murat Göğebakan, Bekarlığa Feda, Tatlı Bela gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Sözen. Genç isim ile İdam mahkumu filmi hakkında anlaşmaya vardı..Google Profil ;https://g.co/kgs/Nc8oHYQhttps://g.co/kgs/PmCMnHZ
YOĞURTÇU KALESİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILIYOR
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve hakkında çok az bilgi sahibi olunan Yoğurtçu Kalesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında restore edilecek.
ALAŞEHİR'DE BAYRAM ÖNCESİ TERZİLERDE YOĞUNLUK
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla terzilerde de yoğunluk yaşandı.
ŞEHZADELERPARK ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU
Ege Bölgesi’nin dört temayı bir arada barındıran tek tematik parkı olan Şehzadelerpark, öğrencilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunan Şehzadelerpark okullar kapanmadan öğrencilerin ve okulların buluşma noktası oldu.