HAYVAN SAĞLIĞI EKİBİ İŞ BAŞINDA
EKONOMİManisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, korona virüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren hiçbir aksaklığa meydan vermeksizin hayvan sağlığı hizmetlerini, aşılama ve kontrol çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.
İl ve 17 ilçe müdürlüğünde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık çalışanlarından oluşan toplam 174 kişilik hayvan sağlığı kadrosu, mesai mefhumu gözetmeksizin haftanın her günü Manisa’nın her noktasında faaliyet göstererek eksiklikleri tespit ederek sorunları çözüme kavuşturuyor. Bir yandan salgın hastalıklara karşı aşılama çalışmalarını yürüten hayvan sağlığı ekipleri, diğer yandan hayvanların küpelenmesi ve kimliklendirilmesini de gerçekleştiriyor.
İl genelinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “2020 yılı başından bu yana ekiplerimiz ilimizde bulunan büyükbaş hayvanlara toplam 390 bin doz, küçükbaş hayvanlara ise 206 bin doz aşı uygulamıştır. Bu süre içerisinde yaklaşık 100 bin hayvana kulak küpesi takılarak kayıt altına alınmıştır. Müdürlük olarak söz konusu salgın sürecinde, güvenilir gıda ve sürdürülebilir hayvancılık için yoğun bir gayret gösterdik. Bakanlığımız bünyesindeki çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Tarım ve hayvancılık sektörlerinin üretime devam etmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması adına Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızdan gelen şikayet, öneri ve talepleri ekibimiz değerlendirerek en kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Salgın hastalıklarla mücadelenin en önemli ayağını oluşturan aşılama faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Hayvanların tanımlanması için küpeleme faaliyetleri titizlikle yürütülüyor. Kanatlı kümeslerimizdeki biyogüvenlik kontrollerinin yanı sıra, insanımızın kalıntısız ve sağlıklı hayvansal gıda tüketebilmeleri için kalıntı izleme programları da aksatılmadan yürütülüyor. Salgın, her sektörde olduğu gibi tarım ve hayvancılık sektöründe de birçok risk faktörünü ortaya çıkarmış olmasına rağmen bizler tüm riskleri göğüsleyerek ülkemiz ve ilimiz için fedakarca çalışmaya, hizmetlerimizi sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahil olmak üzere sürdürmeye devam ettiriyoruz. İlkemiz, sağlıklı üretim ve halk sağlığı için sağlıklı hayvanlardır” dedi.
İlginizi Çekebilir
BAYRAM TATİLİ SONRASI YAPRAK MESAİSİ BAŞLADI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde nisan ayında alımlarına başlanan taze bağ yapraklarında bayram tatilinin ardından alımlar yeniden başladı. Bayram öncesi kilosu 20 TL’den alınan yapraklar tüccarlar tarafından 25 TL’den alınmaya başladı.
TEK ASMADA 70 SALKIM ÜZÜM
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği uslu cinsi asmadan bu yıl 70 salkım üzüm alan Bekir Yılmaz, her yıl olduğu gibi üzümleri komşularına ve misafirlerini ikram ettiğini söyledi.
MANİSADA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTCİLERE DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlerden zarar gören üreticilere destek olmak için çalışma başlattı. Zarar gören küçük üreticilere yönelik destek karar tasarısı Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi.
BAŞKAN BALABAN PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİ
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ve yönetimini ağırladı. Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Balaban, sorunların çözümü için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.