© Manisa İnternet Haber 2019

KURAKLIK RAPORU KILIÇDAROĞLU'NA SUNULDU

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Ankara temasları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek 2021 yılı kuraklık raporunu sundu. Başkan Yalvaç, “TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın 81 il ile görüşerek hazırladığı ve bizim de Manisa için bilgi verdiğimiz 2021 yılı raporumuzu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduk” dedi. 

Başkan Yalvaç CHP lideri Kılıçdaroğlu’na kuraklık raporunu sundu “Kapalı devre sulama sistemi şart” 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve ekibinin 81 il ile görüşerek hazırladığı, Salihli Ziraat Odası’nın da ayrıca Manisa için bilgiler verdiği 2021 yılı Kuraklık Raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu. 

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Ankara temasları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tarım Başdanışmanı Orhan Sarıbal ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’nu ziyaret ederek 2021 yılı Kuraklık Raporu hakkında siyasilere bilgi verdi. 

RAPOR CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN MASASINDA 

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç yaptığı açıklamada, “2021 yılı yarı dönemi hem tüm ülkemiz, hem de Manisa açısından kurak geçti. Kuraklık nedeniyle birçok ilimizde ürünlerde rekolte düşüşü yaşandı. TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar bu süreç içerisinde 81 ilimizle görüşerek bir rapor hazırladı. Bizler de bu raporda Manisamızda kuraklık nedeniyle çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyeti dile getiren bir rapor hazırladık. Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP PM üyesi ve Tarım Başdanışmanı Orhan Sarıbal ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’na 2021 yılı kuraklık raporumuzu sunduk. Bizleri ağırlayan ve sorunlarımızı dinleyen siyasetçilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

“BİR AN ÖNCE KAPALI DEVRE SULAMA SİSTEMİNE GEÇİLMELİ”

Başkan Yalvaç son olarak şu ifadeleri kullandı, “Manisa’da normalde 40 ila 50 gün boyunca tarımsal sulama için akan su bu yıl 20-30 gün dolaylarında aktı. Bu nedenle mısırda ve pamukta ciddi bir ürün kaybı meydana geldi. Manisa’da kapalı devre sulama sistemine geçilmezse önümüzdeki yıllarda çok daha fazla üründe ciddi rekolte kayıpları yaşanacak. Yetkililerden Manisa için bir an önce kapalı devre sulama sistemine geçilmesi için adım atmasını bekliyoruz. Bu sistem uygulanmazsa Gediz havzası ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER