© Manisa İnternet Haber 2019

MANİSA BİRLİK KOOPERATİFİ 33 YAŞINDA

“Sağlıklı kentleşmenin markası” şiarıyla kurulan Manisa Birlik Kooperatifi’in hizmette 33. yılı dolayısıyla kutlama yapıldı.

Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan kutlamada konuşan Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala, “Yeni Manisa projesine başladığımızda 42 yaşındaydım, hayatımın en verimli 33 yılını bu projeye verdim. İlk zamanlarda heykel yapıyorum diye kızanlar, şimdi neden daha fazla yapmıyorsun diyorlar” dedi.

Manisa’nın birçok bölgesinde sağlıklı kentleşme sürecini başlatan Manisa Birlik Kooperatifi’nin kuruluşunun 33. Yılı dolayısıyla sade bir kutlama töreni düzenlendi. 
Pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapılan kutlama töreninde Manisa Birlik Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, pasta kesti.

“SADECE BETONDAN YAPILAN KENTLERİN AÇIK HAVA HAPİSHANESİNDEN FARKI YOK”

Tören sonrası açıklama yapan Manisa Birlik Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, “Kuruluşuna öncülük ettiğimiz Yeni Manisa bir başka söyleyişle Güzelyurt Mahallesi Yunusemre ilçemizin en büyük mahallesidir. Yeni Manisa’nın özelliği büyüklüğü değil, güzelliğidir. Yeni Manisa, Manisa’nın gülen yüzü, çağdaş uygarlığa açılan batı kapısıdır. Manisa’ya güzel bir yerleşim yeri eklediğimiz için mutluyuz. Sadece betondan yapılmış konutlardan oluşan kentlerin, açık hava hapishanesinden farkı olmaz. Kentler, ağaçları, anıtları, öne çıkarılan doğal güzellikleri, kente özgü yapıları, kentini seven iz bırakmış insanları ve sosyal donatılarıyla bir bütündür. Yapımına öncülük ettiğimiz Barış Alanı, Ceren Sitesi ile Birlik Parkı’ndaki anıtların ve heykellerin toplamı, Manisa’nın tümünde bulunan anıt ve heykellerin toplamından daha fazladır. Kooperatif ortaklarımız 90’lı yıllarda Barış Alanı’nda yaptığımız heykellere karşı çıkıyorlardı, şimdi alkışlıyorlar. İlk zamanlarda heykel yapıyorum diye kızanlar, şimdi neden daha fazla yapmıyorsun diyorlar” dedi.

“DOĞAL GÜZELLİKLE KORUNURSA KENTİMİZ DAHA YAŞANASI OLUR”

Başkan Mustafa Pala son olarak şu ifadeleri kullandı, “Kentler anıtları, güzel yapıları, iz bırakan insanları ile anılırlar. Biz yaşadığımız sürece Manisa’nın kimlikli bir Marka Kent olmasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Daha çok anıt, daha çok heykel, daha çok park ve bahçe, daha çok sosyal donatı yapacağız. Fiziki çevrenin sosyal çevreyi etkilediğini biliyoruz. Güzel bir çevrede güzel insanların yetişeceğini biliyoruz. Güzel insanların da daha güzel kentler kuracağını biliyoruz. Kentimizi kendimizi sevdiğimiz kadar sevmeliyiz. Kentini sevmeyen kendini de sevmez. Ülkemizde Manisa Tarzanı gibi ağaçları ve güzellikleri sevip koruyan sahip çıkan insanlar çoğaldıkça kentlerimiz daha güzel ve daha yaşanası olacaktır”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER