MANİSA'DA BUĞDAY HASADI BAŞLADI
EKONOMİManisa’da yağmurlar nedeniyle 3-4 gün geciken buğday hasadı başladı. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ da, Selimşahlar Mahallesinde buğday hasat eden çiftçileri ziyaret ederek, uyarılarda bulundu.
Manisa’da buğday hasadı başladı. Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesinde başlayan hasat çalışmalarını inceleyen Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ uyarılarda bulundu. Başkan Altındağ, “Manisa’da Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde hava yağışlarından dolayı 3-4 gün ertelenmiş olsa da hayırlısıyla buğday ve arpa hasadımız başlamıştır. Tüm çiftçilerimize ve ülkemize bol bereketli, kazasız ve belasız bir hasat diliyorum. Burada çiftçilerimize tavsiyelerde bulunacağız. Buğday tanesi döken makinelere dikkat etmeleri gerekiyor. Makinecilerin buğdayı genellikle dipten biçmeli ve bir paket buğday kaybına ve saman kaybına yol açılmamalı. Buğdayın dipten biçilmemesi ve üründen yeterince verim alınmaması ülke ekonomisine kayıp sayılır. Binlerce tarla var birer paket kayıp demek bir dünya demek.” dedi.
"TMO buğday almaya hazır"
Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday almaya hazır olduğunu belirten Altındağ, “Ofis müdürüyle yaptığımız görüşme neticesinde ofis müdürümüz alımlara hazır olduğunu bize bildirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, tonu 1650-1700 TL bazında bir fiyat açıklama yaptı. Çiftçilerimizin ürünlerini satması için ofise başvurmalarını, randevu alıp fiyat almalarını tavsiye ediyorum. Çiftçilerimiz malını ucuza satmasın. Mutlaka ürünlerinin numunelerini birkaç yere göstererek fiyat araştırması yapsın ve ürününü en çok kazanacağı yere satsın” diye konuştu. Satış yapılacak olan yerlerin güvenli olması gerektiğini kaydeden Altındağ, “Tüccarların ve işletmecilerin sık sık batmasından dolayı çiftçimizin paralarını alamadığı ve ortada kaldığı zamanlar oluyor. Bu satış yapacağı yerlerin de güvenilir yerlerin olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Çiftçilerimiz ofis hesabı olduğu takdirde 10 gün içerisinde paraları hesaplarına yatıyor. Ofis hesabı yoksa 20 gün ile 30 gün arasında ödeme yapılması lazım” dedi.
Selimşahlar Mahallesinde buğday üreticisi çiftçi İbrahim Kayalar ise şunları söyledi: “Selimşahlar’da buğday ektik. Bu sene Allah nasip etti babamla beraber buğday ektik, aile çiftçiliği yapıyoruz. Bu sene daha fazla verim alacağımızı düşündüğümüz için Kayda cinsini kullandık. Ama malumumuz iklim şartlarından, hava sıcaklıklarından dolayı bu sene verimde sıkıntılar yaşadık. Normalde 500-600 kilo arası bir hasat beklerken 400-450 kilo arası hasat çıkacak gibi görünüyor.”
İlginizi Çekebilir
BAYRAM TATİLİ SONRASI YAPRAK MESAİSİ BAŞLADI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde nisan ayında alımlarına başlanan taze bağ yapraklarında bayram tatilinin ardından alımlar yeniden başladı. Bayram öncesi kilosu 20 TL’den alınan yapraklar tüccarlar tarafından 25 TL’den alınmaya başladı.
TEK ASMADA 70 SALKIM ÜZÜM
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği uslu cinsi asmadan bu yıl 70 salkım üzüm alan Bekir Yılmaz, her yıl olduğu gibi üzümleri komşularına ve misafirlerini ikram ettiğini söyledi.
MANİSADA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTCİLERE DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlerden zarar gören üreticilere destek olmak için çalışma başlattı. Zarar gören küçük üreticilere yönelik destek karar tasarısı Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi.
BAŞKAN BALABAN PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİ
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ve yönetimini ağırladı. Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Balaban, sorunların çözümü için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.