TURGUTLU KİTAPLIĞI ZENGİNLEŞİYOR
KÜLTÜR & SANATTurgutlu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından okurlara sunulan iki yeni kitap kent tarihinin bilinmeyen yönlerine ışık tutmaya devam ediyor. Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla imzasını taşıyan kitapların ilki Turgutlu’nun günümüze ulaşamayan mezarlıklarını, diğeri 1930-1931 yıllarının Turgutlu’sunu ele alıyor.
Turgutlu’nun bilinmeyen yönleri, Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Turgutlu Kent Müzesi bünyesinde yürütülen çalışmalarla ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınları tarafından iki önemli kitap daha okurlarla buluştu. Kent Müzesi Sorumlu Mehmet Gökyayla’nın kaleme aldığı “Turgutlu’nun Kaybolan Mezarlıkları” kitabında, Turgutlu’nun günümüze ulaşamayan mezarlıkları ele alınıyor. “Güzel Kasaba’nın Tabii Hazineleri ve İktisadi Vaziyeti” adlı kitapta ise 1930-1931 yıllarının Turgutlu’su pek çok yönden inceleniyor.
‘Turgutlu’nun Kaybolan Mezarlıkları’ ile ‘Güzel Kasaba’nın Tabii Hazineleri ve İktisadi Vaziyeti’ isimli kitaplarla birlikte Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınlarının diğer kitaplarının Turgutlu Kent Müzesi’nden temin edilebileceği öğrenildi.
Turgutlu Kent Müzesi’nin çalışmaları ve yayınlanan kitaplarla kent tarihi ile kültürünün bilinmeyen yönlerinin ortaya çıktığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Birçok alanda olduğu gibi kentimizin kültürü ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda hemşehrilerimize sunduğumuz, Müze Sorumlumuz Mehmet Gökyayla’nın imzasını taşıyan yeni kitaplarımız Turgutlu tarihinin farklı boyutlarına ışık tutacak. Yerele dair incelemelerin yerelde yayınlanması gerektiğini düşünüyor ve mümkün olduğunca bunu da yapmaya çalışıyoruz. Turgutlu Belediyesi Kültür Yayınları, bundan sonra da yeni kitaplarla yoluna devam edecek. İlgili vatandaşlarımız kitaplarımızı Kent Müzemizden temin edebilirler” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kırmızı perdeden, beyaz perdeye
Kırmızı Perdeden - Beyaz Perdeye Transfer..Bir İdam Mahkumunun Son Günü Film Oluyor.2 sezondur ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve İstanbul'da kapalı gişe oynanan Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Bir idam mahkumunun son günü, Pray Tiyatro ve Metronom Yapım ile film haline geliyor. Ülkemizin en genç yönetmeni ve senaristi olan Muhammet Emre Aydın, deneyimli yapımcı Oğuz Sözen ile anlaştı. Dilberay, Mahlukat, Murat Göğebakan, Bekarlığa Feda, Tatlı Bela gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Sözen. Genç isim ile İdam mahkumu filmi hakkında anlaşmaya vardı..Google Profil ;https://g.co/kgs/Nc8oHYQhttps://g.co/kgs/PmCMnHZ
YOĞURTÇU KALESİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILIYOR
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve hakkında çok az bilgi sahibi olunan Yoğurtçu Kalesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında restore edilecek.
ALAŞEHİR'DE BAYRAM ÖNCESİ TERZİLERDE YOĞUNLUK
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla terzilerde de yoğunluk yaşandı.
ŞEHZADELERPARK ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU
Ege Bölgesi’nin dört temayı bir arada barındıran tek tematik parkı olan Şehzadelerpark, öğrencilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunan Şehzadelerpark okullar kapanmadan öğrencilerin ve okulların buluşma noktası oldu.