MOSB yönetimi kendi bölgesinde faaliyet gösteren Smart İş Makinaları’nın ürettiği ilk yerli midi ekskavatöründen alt ve üstyapı çalışmalarında kullanmak üzere bir adet satın aldı.
Haber: Nezih VAROL
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Türkiye’nin ‘Milli Teknoloji Güçlü Sanayi’ vizyonunu gerçekleştirmede yol haritası olacak 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi belgesinde belirlenen beş bileşenden biri olan ‘Girişimcilik’ konusunda ekosistemin daha etkin hale gelmesi için destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda MOSB 2015 yılında Start-Up şirketi olarak kurulan ve 2019 yılı başından bu yana tasarım ve üretim faaliyetlerini MOSB’de devam ettiren Smart İş Makinaları firmasının ürettiği ilk yerli midi ekskavatöründen bölgenin alt ve üstyapı çalışmalarında kullanmak üzere bir adet satın aldı. İş makinaları pazarında yüzde 100 yerli tasarım, yazılım ve yüzde 83 yerlilik oranıyla Türkiye’nin ilk midi ekskavatör üreticisi olan firmanın bu ürünü çok fonksiyonlu ekskavatörleriyle 30’a yakın farklı fonksiyonu tek makinede yapacak. İş makinesinin tesliminde konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek “Bizler MOSB olarak ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yerli teknoloji girişimlerinin kurumsallaşması, markalaşması ve uluslararası pazarlara açılması amacıyla yapılan her türlü çalışmayı desteklemekteyiz. Bölgemizde faaliyetini sürdüren Smart İş Makinaları firmasının bir ürününü satın alarak yenilikçi girişimcilerimize olan desteğimizi göstermek istedik. Bu minvalde ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek bir ürünü hayata geçiren ve girişimcilik ekosisteminde yer alan çok daha fazla girişimciyi bölgemizde görmek istiyoruz” dedi.
İNSANSIZ EKSKAVATÖR YOLDA
İş makinaları sektöründeki pazar paylarını her yıl arttırdıklarını belirten Smart İş Makinaları Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Özgür Günay MOSB’nin kendileri için çok doğru bir tercih ve yatırım yeri olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında ülkemiz için büyük bir yeniliğe imza atarak ‘İnsansız Ekskavatör’ üreteceklerini, bu teknolojiyle birlikte ormancılık ve tarım sektörü için de otonom makinelerini ürün gamına ekleyeceklerini belirtti. İş makineleri sektöründe yerli ürünlerin oranının yüzde 25’i geçmediği için ihracatın ithalatı karşılama oranının sadece yüzde 10 olduğunu belirten Günay, “Sadece Smart olarak değil mevcut ve yeni markalarla da sektördeki bu dengesizliği gidermemiz gerekiyor, bunun için de tüm paydaşların yerli ürünlere hak ettiği gerçek değeri vermelerini istiyoruz. Biz Smart İş Makinaları firması olarak bunun en güzel örneğini bugün MOSB ile birlikte yaşıyoruz. Bölgenin alt yapı ve üst yapı hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu, farklı ataşmanlara sahip 8 tonluk makinamızı bölgeye teslim ediyoruz. Bu vesile ile bize duydukları güven ve verdikleri destekten ötürü MOSB Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorum Yazın