"50 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINSIN"
SAĞLIKTürk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Ali Dağlıoğlu yaptığı açıklamayla tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsle mücadelede Sağlık Bakanlığının bu süreci iyi yönettiğini söyledi. Mücadelede sağlık personelinin en ön safta yer aldığını kaydeden Dağlıoğlu ayrıca salgının artma riski ve sağlık personeli açığının göz önüne alınarak en kısa sürede en az 50 bin sağlık çalışanının atanmasının planlanmasını talep etti.
Korona virüsle mücadelede en ön safta etkin bir mücadele veren sağlık personelinin sayısını artırılması gerektiğini kaydeden Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Ali Dağlıoğlu, en kısa sürede 50 bin sağlık personeli atanması gerektiğini vurguladı.
“Sağlık Bakanlığı bu süreci çok iyi yönetmektedir”
Dağlıoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs, ne yazık ki ülkemizde de görülmeye başlamıştır. Gelinen noktada ne yazık ki virüsten kaynaklı bir vatandaşımız vefat etmiştir. 98 vatandaşımıza ise virüs tanısı konulmuştur. Sağlık Bakanlığı bu süreci çok iyi yönetmektedir. Bu virüs ile ilgili söyleyeceğimiz paniğe kapılmadan her vatandaşımız Sağlık Bakanlığının uyarı ve önerilerine tereddütsüz uymasıdır. Kaos çığırtkanlarına asla itibar etmemeleridir. Bu sürecin bakanlığının tedbirleri, sağlık çalışanlarının özverisi ve vatandaşlarımızın sağduyusu ile ortak bir mücadeleyle atlatılacağına inanıyoruz. Bu kapsamda üzerimize düşen ayrı bir sorumluluk olarak sağlık çalışanları için alınması gereken tedbirler ile ilgili önerilerimizi bakanlığımıza ilettik. Bu anlamda korona virüsü (Covid -19) için ülkemizde alınan önlemler son derece yerinde olmuştur. İlk vakanın görüldüğü günden bu yana alınan tedbirler, eğitime ara verilmesi, bu süre içerisinde öğretmenlerin okullarda bulunma zorunluluğunun kaldırılması, kamu personeline yurt dışı yasağı getirilmesi, spor faaliyetlerinin seyircisiz oynanması, toplu birlikteliğin olabileceği mekanların kapatılması gibi vatandaşlarımızın kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını kolaylaştıracak ortamların giderilmesi çabaları doğru uygulamalardır.” dedi.
“En az 50 bin sağlık personeli alınmalı”
“Dünyanın yaşadığı bu durum insanoğluna bir kez daha sağlık olmadan hiçbir şeyin olmayacağını hatırlatmaktadır.” diyen Dağlıoğlu şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının sunduğu hizmetin önemini de göstermektedir. Sağlık çalışanları depremde, askeri harekatlarda olduğu gibi yine büyük bir özveri ile hizmetini sunacak ve durumun düzelmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışacaktır. Risk grubunun en üstünde olacak iş yükleri daha da artacak, bazı sosyal ve özlük haklarından feragat ederek devletinin emrinde milletine hizmet edeceklerdir. Korona virüs salgını ile Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca koordinesinde devletimiz etkin bir mücadele yürütmektedir. Ancak salgının artma riskini ve sağlık personeli açığımızı göz önünde bulundurduğumuzda, görev bekleyen genç sağlık çalışanlarının istihdamı ile ilgili de bir plan oluşturulmalıdır. En kısa sürede 50 bin sağlık çalışanı atamasının gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması faydalı olacaktır.”
İlginizi Çekebilir
DR. ARIOĞLU'NDAN ÖZELLİKLE TARIM İŞÇİLERİNE SICAK UYARISI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesindeki Aile Sağlık Merkezi Doktoru Gizem Arıoğlu bölgede yaşanan aşırı sıcakların en fazla güneşin altında çalışmak zorunda olan tarım işçilerini etkilediğini belirterek işçilere hem uyarılarda hem de tavsiyelerde bulundu.
SALİHLİ'DE KÜÇÜK BAŞ HAYVANLAR AŞILANIYOR
Manisa’nın Salihli ilçesinde küçükbaş hayvanların aşılanması ve kayıt altına alınmasına dair çalışmalar sürdürülüyor.
MANİSA ŞEHİR HASTANESİN DE AĞRILARI DİNDİREN POLİKLİNİK
MANİSA (İHA) – Manisa Şehir Hastanesi bünyesinde, her türlü kronik ağrının yanı sıra sebebi bulunamayan şiddetli ağrılarla ilgilenen Algoloji (Ağrı Tedavisi) Polikliniği, 2 buçuk yılda yaklaşık 16 bin hastaya hizmet verdi.
SAĞLIK MÜDÜRÜ KARACA'DAN SICAK HAVA UYARISI
Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erol Karaca normalin üstünde seyreden sıcak havalara karşı Manisalıları uyardı. İl Sağlık Müdürü Karaca yaptığı uyarıda sıcak havalardan en çok yaşlıların, kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullananlar, kalp, şeker ve solunum yolu hastaları, hamilelerin ve çocukların etkilendiğini vurguladı.