ALAŞEHİR TARİHE SAHİP ÇIKIYOR
KÜLTÜR & SANATManisa’nın Alaşehir ilçesinin simge yapılarından biri olan ve yıllardır atıl vaziyette duran 96 yıllık "Turhan Alakent Evi" Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla restore ediliyor. Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, tarihi yapının kongre merkezi olacağını söyledi.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinin simge yapılarından biri daha restore edilerek topluma kazandırılıyor. Alaşehir’de 17 Kasım 1963- 8 Aralık 1973 tarihleri arasında belediye başkanlığı yapan Turhan Alakent’in sahibi olduğu ve 1926 yılında inşa edilen 96 yıllık tarihi bina için Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu restorasyon kararı aldı. Rusya’dan getirilen özel çimento ile inşa edildiği belirtilen tarihi eve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Cumhuriyet Dönemi Mimari Eseri Statüsü" verildi. İnşa edildiği 1926 yılında bir süre Alaşehir Kaymakamlığı binası olarak da hizmet veren tarihi Turhan Alakent Evi, restore edilmek üzere Alaşehir Belediyesine devredildi. Alaşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılacak bina Alaşehir Kongre Evi olarak ilçeye kazandırılacak.
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, binaya gelerek restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tarihi binayı gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Öküzcüoğlu, "Bu evi Alaşehir’de yaşayanlar bilir ve gıptayla bakarlar. Amacımız bu evin restorasyonunu yapıp, Alaşehir Kongresi’nin de canlandırılacağı bir ev haline getirmek. Turhan Alakent Bey’in adını da burada yaşatmak olacak. Ayrıca Alaşehir Kongresi’ni de gelecek nesillere anlatmak olacak. Bittiğinde güzel olacak. Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Turan Alakent Evi, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yapılmış bir ev. Bu evi belediyemize kazandırdık. Burayı Alaşehir Kongresi’nin canlandırılacağı bir ev haline getireceğiz. Buradaki restorasyon çalışmalarında, restorasyon yapacak olan firmaya yer teslimi yapıldı, çalışmalar başladı. Restorasyon çalışmaları bir yıl içerisinde tamamlanacak. Çalışmalar sıva sökümleri, çevre temizliği ile hızlı bir şekilde başladı. Restorasyon çalışmalarında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Kültür Varlıkları’ndan destek alıyoruz. Projenin yüzde 70’ini Manisa Valiliğimiz karşılıyor. Kalan yüzde 30 kısmını da Alaşehir Belediyemiz karşılıyor. Bu tarihi dokuyu orijinal hale getirip, Alaşehirimize uzun yıllar hizmet verir hale getireceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir
Kırmızı perdeden, beyaz perdeye
Kırmızı Perdeden - Beyaz Perdeye Transfer..Bir İdam Mahkumunun Son Günü Film Oluyor.2 sezondur ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve İstanbul'da kapalı gişe oynanan Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Bir idam mahkumunun son günü, Pray Tiyatro ve Metronom Yapım ile film haline geliyor. Ülkemizin en genç yönetmeni ve senaristi olan Muhammet Emre Aydın, deneyimli yapımcı Oğuz Sözen ile anlaştı. Dilberay, Mahlukat, Murat Göğebakan, Bekarlığa Feda, Tatlı Bela gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Sözen. Genç isim ile İdam mahkumu filmi hakkında anlaşmaya vardı..Google Profil ;https://g.co/kgs/Nc8oHYQhttps://g.co/kgs/PmCMnHZ
YOĞURTÇU KALESİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILIYOR
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve hakkında çok az bilgi sahibi olunan Yoğurtçu Kalesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında restore edilecek.
ALAŞEHİR'DE BAYRAM ÖNCESİ TERZİLERDE YOĞUNLUK
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla terzilerde de yoğunluk yaşandı.
ŞEHZADELERPARK ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU
Ege Bölgesi’nin dört temayı bir arada barındıran tek tematik parkı olan Şehzadelerpark, öğrencilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunan Şehzadelerpark okullar kapanmadan öğrencilerin ve okulların buluşma noktası oldu.