CEVİZ VE BADEME DEVLET DESTEĞİ
EKONOMİTarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ceviz ve badem üreticiliğine profesyonel hizmet sunduklarını söyleyen Agrolidya Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Yaşar, doğru yatırımların ülke ekonomisine de katkı sağladığını belirtti.
Türkiye’de ve Yurt dışında birçok meyve bahçesi kurulumu yapan ve Türkiye’nin önde gelen fidan satış sitelerinden www.agrolidya.com ’un sahibi Agrolidya Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Yaşar, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Ceviz ve Badem Bahçe Tesisi Projesi - Fizibilite Raporu ve Yatırımcı Rehberi” konusunda yatırımcılara bilgi verdi. Türkiye’nin ceviz ve bademde kendini ihtiyacını karşılayamamasından dolayı bu iki ürüne de desteklerin bulunduğunu hatırlayan Yaşar, "Sertifikalı fidan desteği kapsamında dekara 400 TL destek veren bakanlık ayrıca özel ağaçlandırma projeleri kapsamında toplam yatırım bedelinin yüzde 25’ini de hibe desteği olarak vermektedir. Ceviz ve badem bahçesinin kurulacağı köyde yerleşik bir vatandaş bu yatırımı yapıyorsa hibe oranı yüzde 65’e kadar çıkmaktadır" dedi.
Agrolidya Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Yaşar, “Son yıllarda en çok Ceviz ve Badem bahçelerine yatırım yapılmakta. Yerli ve Yabancı binlerce yatırımcı Türkiye genelinde modern bahçeler kurdu. Ceviz ve bademden sonra en çok Antep Fıstığı ve Zeytin bahçeleri kuruyoruz. Yatırımcının ve çiftçinin bu çeşitlere yatırım yapmasının sebebi elbette ki bu ürünlerin diğer tarım ürünlerine göre daha çok kazandırıyor olması. Güney Doğu Anadolu bölgesinde konuştuğumuz yatırımcılar Tahıldan para kazanamadığı için Fıstık ve Badem yatırımına yönlendiklerini söylüyor. İç Anadolu ve Ege bölgesinde yine mevcut yapılan tarım ürünlerinden para kazanamadığı için Badem ve Ceviz bahçesi yatırımı yapan da var, Hayatında hiç tarımla uğraşmamış ama bu işe ilgi duyan yatırımcılar da var. Bizler de işi bilenin daha profesyonel şekilde bu işi yapması, bilmeyenin de bu işin artıları, eksileri ile öğrenmesi için yatırımcılara profesyonel hizmet veriyoruz. Amacımız bu yapılan yatırımların en doğru şekilde yönetilmesi ve hem yatırımcıya hem de ülke ekonomisine gelir olarak geri dönmesi. Maalesef ki bilinçsizce yapılan birçok Ceviz ve Badem bahçesi yatırımı var ve bir çoğu çöp olmuş durumda. Buda hem bu işe ilgi duyan insanlar için hayal kırıklığı hemde Ülke ekonomisine büyük bir zarar” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
BAYRAM TATİLİ SONRASI YAPRAK MESAİSİ BAŞLADI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde nisan ayında alımlarına başlanan taze bağ yapraklarında bayram tatilinin ardından alımlar yeniden başladı. Bayram öncesi kilosu 20 TL’den alınan yapraklar tüccarlar tarafından 25 TL’den alınmaya başladı.
TEK ASMADA 70 SALKIM ÜZÜM
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde evinin bahçesine 18 yıl önce diktiği uslu cinsi asmadan bu yıl 70 salkım üzüm alan Bekir Yılmaz, her yıl olduğu gibi üzümleri komşularına ve misafirlerini ikram ettiğini söyledi.
MANİSADA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇİFTCİLERE DESTEK
Manisa Büyükşehir Belediyesi, doğal afetlerden zarar gören üreticilere destek olmak için çalışma başlattı. Zarar gören küçük üreticilere yönelik destek karar tasarısı Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi.
BAŞKAN BALABAN PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİ
Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay ve yönetimini ağırladı. Yunus Emre Kültür Parkı İrfan Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Balaban, sorunların çözümü için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.