HAYALİ OLAN EVİNİ MÜZEYE ÇEVİRDİ
KÜLTÜR & SANATManisa’nın Selendi ilçesinde çiftçilikle uğraşan Necati Atalay çocukluğunda başlayan merakı nedeniyle eski eşyaları toplayarak evini adeta müzeye çevirdi. Evinin bir katında eski eşyaları sergileyen Atalay, gelen misafirlerine her parçanın hikayesini anlatarak bilgilendiriyor.
Selendi’ye bağlı Çanşa Mahallesi’nde ikamet eden ve geçimini çiftçilik yaparak sağlayan 3 çocuk babası 61 yaşındaki Necati Atalay, çocukluğunda başlayan eski eşyaları toplayarak sergileme hayalini bugün evinin bir katını adeta müzeye çevirerek gerçekleştirdi. Atalay hayalini gerçekleştirebilmek için mahalle mahalle gezerek eski eşyaları toplayıp tamiratını yaptı. Tamiri yapılan eski eşyaları, evinin alt katını adeta müze gibi dizayn ederek sergilemeye başlayan Atalay hedefinde mevcut parçaları daha da zenginleştirmek olduğunu söyledi. Atalay’ın adeta müzeye dönen evinin alt katı ise şimdilerde meraklıların uğrak yeri haline geldi.
Gelen misafirleri bilgilendiyor
Asıl işinin çiftçilik olduğunu belirten Necati Atalay, "Çocukluğumda bu işlere merakım vardı. Eski eşyaları mahalle mahalle diğer il ve ilçeleri de dolaşarak topladım, tamiratlarını yaptım. Sonra evimin alt katını müze şeklinde dizayn ettim. Burada topladığım eski eşyaları sergilemeye karar verdim. Çok şükür hayalimi gerçekleştirdi. Gelen misafirlere hangi eşyanın ne zaman ve nerelerde kullanıldığını daha önceden araştırarak bilgilendiriyorum. İnşallah hedefim bu eşyaları daha da zengin bir hale getirerek çoğaltmak olacaktır." dedi.
"Değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyorum"
Atalay, "Atalarımızdan kalan eşyalarımızı gelecek nesillere göstermek ve onların atalarımızın nasıl yaşadığını bilmeleri konusunda bunları sergiliyorum. Gelecek nesillere ışık olacak bir çok eski tarihi eşyalarımız var. Bunlardan eskiden kadınlarımızın el ile dokuduğu el kirkidleri, eski radyolar, bakraçlar, hamur tekneleri, eski telefonlar, dikiş makineleri, el fenerleri, televizyonlar, fenerler, yoğurt bakraçları ve bir çok tarım aletleri ile ismini sayamadığım malzemeler. İşte atalarımız bunlarla bizleri bugünlere taşımış. Bizde bu değerlere sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kırmızı perdeden, beyaz perdeye
Kırmızı Perdeden - Beyaz Perdeye Transfer..Bir İdam Mahkumunun Son Günü Film Oluyor.2 sezondur ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve İstanbul'da kapalı gişe oynanan Victor Hugo'nun ölümsüz eseri Bir idam mahkumunun son günü, Pray Tiyatro ve Metronom Yapım ile film haline geliyor. Ülkemizin en genç yönetmeni ve senaristi olan Muhammet Emre Aydın, deneyimli yapımcı Oğuz Sözen ile anlaştı. Dilberay, Mahlukat, Murat Göğebakan, Bekarlığa Feda, Tatlı Bela gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Sözen. Genç isim ile İdam mahkumu filmi hakkında anlaşmaya vardı..Google Profil ;https://g.co/kgs/Nc8oHYQhttps://g.co/kgs/PmCMnHZ
YOĞURTÇU KALESİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILIYOR
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve hakkında çok az bilgi sahibi olunan Yoğurtçu Kalesi Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında restore edilecek.
ALAŞEHİR'DE BAYRAM ÖNCESİ TERZİLERDE YOĞUNLUK
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla terzilerde de yoğunluk yaşandı.
ŞEHZADELERPARK ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU
Ege Bölgesi’nin dört temayı bir arada barındıran tek tematik parkı olan Şehzadelerpark, öğrencilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunan Şehzadelerpark okullar kapanmadan öğrencilerin ve okulların buluşma noktası oldu.