MOBİL ENERJİ VE İLETİŞİM İSTASYONU ÜRETİLDİ
BİLİM VE TEKNOLOJİTekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi atölyesinde, depremzedeler için mobil enerji ve iletişim istasyonu üretildi.Tekirdağ'da depremzedeler için mobil enerji ve iletişim aracı üretildi .
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından büyük hasar alan deprem bölgelerinde incelemelerde bulunmuş; belediye olarak yaraların sarılması, acil ihtiyaçların karşılanması için neler yapılabileceğine dair tespitlerde bulunmuştu. Görevi başına dönen Yüksel, vakit kaybetmeden bölgede en büyük ihtiyaçlardan biri olan elektrik ve iletişimle ilgili çalışmalara başlanması talimatını verdi.
Belediye imkanları ile çok fonksiyonlu araçlar üretiliyor
Başkan Yüksel'in talimatlarıyla harekete geçen Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediyenin atölyelerinde kendi kaynakları ile Mobil Enerji ve İletişim İstasyonu adı verilen; içerisinde aynı anda 36 mobil cihazın şarj edilebileceği kilitli şarj üniteleri, aydınlatma tertibatı, sesli anons sistemi, telsiz donanımı, güneş enerjisi panelleri ve jeneratör bulunan römork şeklinde araçlar tasarlayarak üretime başladı.
Kendi imkanlarıyla ürettiler
Tamamen Belediyenin imkanları ile üretilen istasyonlar, deprem bölgesine gönderilecek ve bu bölgelerde depremden etkilenen vatandaşlara hizmet verecek. Mobil istasyonlar, deprem bölgesine gönderildikten sonra da üretilmeye devam edilecek ve Süleymanpaşa'nın merkez ve kırsal mahallelerinde de kullanıma sunulacak.
İlk etapta 55 aracın üretiminde sona geldiklerini ve araçların talep eden illerde görev alacağını ifade eden Başkan Yüksel, "Deprem bölgesinde yaptığımız tespitlerde iletişim ve enerji konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük. Bu sıkıntıların giderilmesi için kendi enerjisini kendisi üreten vatandaşlarımızın telefonlarını şarj edebileceği, projektörler sayesinde aydınlatmanın sağlanabileceği, telsiz sistemiyle bölgedeki kriz merkeziyle iletişimi sağlayabilecek bir araç. Aynı zamanda bu araçların bulunduğu yerden uydu sistemi vasıtasıyla vatandaşlarımıza internet sağlayabileceğimiz bir sistem kuruyoruz. Araçların üzerinde anons sistemi olacak" dedi.
İlginizi Çekebilir
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI MANİSA'YA 3 ÖDÜLLE DÖNDÜ
24140 Lavender Robotics ve Bilim Yunusemre 25605 BY-tech takımları Fikret Yüksel Vakfı’nın düzenlediği İstanbul FIRST Tech Challenge (FTC) 2. Offseason yarışmasına katılarak 3 ödül kazandı.
EVLERİNİZİ DOĞAL TAŞ İLE TASARLAMADAN ÖNCE GÖRÜN
Manisa’nın Kula ilçesinden dünyanın dört bir yanına traverten taşı ihracatı yapan Cemar Traverten-Mermer, mermer ve traverten sektöründe öncü olmaya devam ediyor. Müşteriler artık web sitesindeki “Cemar Marble Designer” uygulamasıyla birbirinden farklı traverten taş modellerinin mekanlarında nasıl duracağını önceden görebilecekler.
BAŞARILI ÖĞRENCİLER FİNALE KALABİLMEK İÇİN TER DÖKTÜ
Ortaokul 6. sınıf öğrencileri, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Yunusemre’nin ortaklığıyla düzenlenen Fen Bilimleri Bilgi Yarışması Yarı Finalinde ter döktü. Yarışmanın finali ise 22 Mart Cuma günü yapılacak.
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YARIŞMADA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Yunusemre Belediyesi tarafından geleceğini bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulan Yunusemre Bilim Merkezi’nden başlayan ve 3 gün sürecek ‘Robot Yarışması’nda lise ile ortaokul öğrencilerini hünerleri sergiledi.