© Manisa İnternet Haber 2019

MUSTAFA PALA MANİSA TARZANI'NI ANDI

Manisa Birlik Genel Başkanı ve Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Manisa Tarzanı’nın ölümünün 58. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Barış Alanı’na, Birlik Parkı’na ve Güzelyurt’ta bir kolejin bahçesine Manisa Tarzanı’nın heykelini yaptırdıkları ve bunların yanında Manisa Tarzanı’nın hayatını filmleştirdiklerini ifade eden Başkan Pala, “Manisa Tarzanı’nı yalnızca bir gün değil her gün analım, mirasına sahip çıkalım” dedi.

Kamuoyunda Manisa Tarzanı olarak bilinen Ahmet Bedevi’nin ölümünün 58. yılı dolasıyla bir anma mesajı yayınlayan Manisa Birlik Genel Başkanı ve Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, Manisa Tarzanı’nın anısına gerekli özenin gösterilerek sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. 

“MANİSA TARZANI YENİ KUŞAKLARA SADECE BİR GÜNLÜK ETKİNLİKLE ANLATILAMAZ” 

Mustafa Pala, “Geçtiğimiz yıllarda, Manisa Tarzanı'mızı 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ‘Manisa Tarzanı Çevre Günleri’ etkinlikleri ile anıyor, adını ve anısını yaşatmaya çalışıyorduk. Yıllardır Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinliği yapılamıyor. Etkinliğin yapılamayışı için her yıl bir neden bulunuyordu, son iki yıldır neden koronavirüs salgını oldu. Beş gün süren etkinliğin bir güne düşürüldüğü yıllar da oldu. Manisa Tarzanı ve Çevre Günü etkinlikleri bir güne indirildiğinde Hatuniye Cami’nde mevlüt okutuldu, bir de Tarzanın mezarı ziyaret edildi. Bunlar Tarzan’ı anlamaya anlatmaya yeter mi? Bence yetmez. Manisa Tarzanı yeni kuşaklara bir günde bu etkinliklerle anlatılamaz” dedi. 

“MANİSA TARZANI’NIN HEYKELİNİ YAPTIRDIK, HAYATINI FİLM HALİNE GETİRDİK” 

Başkan Mustafa Pala, “Manisa Tarzanı'mızın adını ve anısını yaşatmak için, araştıran öğrenen öğrendiklerini paylaşan Hakkı Avan, Bedriye ve Haydar Aksakal kardeşler gibi Tarzan üzerine yazmayı iş edinen dostlarımız var. Aslında onlar da bir Tarzan, yaşadıkları bu kenti ve kentinin insanlarını tanıtmaya çalışıyorlar. Ben gücüm yettiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum. Yazıyorum çiziyorum. Filmin yapılmasına katkıda bulundum. Tarzanın heykellerini yaptırdım” diye konuştu. 

“MANİSA TARZANI UNUTULMAMALI VE UNUTTURULMAMALI” 

Mustafa Pala, “‘Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ denildiğine göre etkinlikler 5 Haziran’a kadar sürmeli. Geçtiğimiz yıllarda, ağaç dikme etkinlikleri yapardık. Güzel bahçe yarışmaları düzenlerdik. Sergiler açardık. Televizyon söyleşileri paneller yapılırdı. Çevre temizliğine çıkılırdı. Yürüyüşler yapılırdı. Yılın Tarzanı belirlenirdi. Nereden nereye, beş günden bir güne. Bence Manisa Tarzanı konusu önemine yaraşır bir özenle ele alınmalı. Tarzan unutulmamalı ve unutturulmamalı. Yerel televizyonlarımızın Manisa Tarzanı için söyleşiler düzenlemesi programlar yapmasına korona engel olmaz ki... Manisa Tarzanı adı ve anısı yaşatılmaya değer bir insan. Manisa Tarzanı için, bir tanımlama yapmıştım. Yaptığım tanımlamayı sürekli yinelemekten keyif alıyorum. ‘Tarzan kime denir?’ sorusuna kısa bir yanıt bulmuştum: Tarzan es geçileni iş edinen kişiye denir. Yeşillendirme es geçilirken, Ahmeddin Carlak iş edinmiş ve Manisa Tarzanı olmuş. Yaşadığımız dünyada,  bırakın dünyayı yakın çevremizde o kadar çok es geçilen iş var ki, birini de siz iş edinin ve o konunun Tarzanı olun. Çevre Tarzanı olun. Eğitim Tarzanı olun. Sosyalleşme Tarzanı olun. Barışın, dostluğun, kardeşliğin işbirliği ve dayanışmanın tarzanı olun. Bakın çevrenize es geçileni iş edinin Tarzan olun, sizinde adınız ve anınız yaşatılsın. Es geçtiklerimizin arasına şimdi bir de Manisa Tarzanı ve Çevre Günlerini yazmalıyız. Manisa Tarzanı Çevre Günlerini es geçemeyiz, geçmemeliyiz. Adı güzel kentimizle anılan Manisa Tarzanı es geçilemez. Tarzanımızı önemine yaraşır bir özenle anmalıyız. Biz onu hiç unutmadık. Manisa Tarzanı’nın adına ve anısına sahip çıkalım Manisa. Onu bir gün değil her gün analım” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER