RENGİMİZ BELLİ OLSUN KAMPANYASI
SAĞLIKİzmirli öğrenciler “rengini” belli etti.
Türkiye Down Sendromu Derneği’nin sürdürdüğü 'Rengimiz Belli Olsun' kampanyası devam ediyor. Kampanyaya katılan İzmirli öğrenciler, down sendromluların bir bütünün farklı renklerdeki parçaları olduğunu anlatmak amacıyla ellerine farklı renkte çoraplar giyerek, arkadaşlarına sosyal medya üzerinden meydan okudu.
Türkiye Down Sendromu Derneği’nin Down sendromluların bir bütünün farklı renklerdeki parçaları olduğunu anlatmak amacıyla sürdürdüğü 'Rengimiz Belli Olsun' kampanyası her yıl olduğu gibi devam ediyor. Kampanya dahilinde farklı renkte çoraplar ellere giyiliyor ve kampanyaya katılanlar arkadaşlarına sosyal medya üzerinden meydan okuyor. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencileri de kampanyaya desteklerini hazırladıkları video ile yayınladı. Ellerine farklı renkte çoraplar giyen öğrenciler, arkadaşlarına sosyal medya üzerinden de meydan okudu.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kampanyaya destek verdiklerini söyleyen Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu bireyler arasında; ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı yoktur. Ortalama her 800 doğumda bir Down Sendromlu bebek dünyaya gelebilmektedir. Down Sendromlu olmanın nedenleri incelendiğinde sıklıkla 35 yaş üstü hamilelik olduğu bilinir ancak genel olarak genç kadınlar daha fazla bebek sahibi olduğundan Down Sendromlu çocukların yüzde 80'i genç annelerin bebekleridir.
Tüm özel gereksinimli çocuklarda olduğu gibi Down Sendromlu çocuklara uygun eğitim programları sunularak pek çok başarıya imza atabilmeleri ve toplum içinde anlamlı hayatlar kurabilmeleri desteklenebilir. Bu bireylere erken dönemde başlayacak bir özel eğitim, kaliteli bir sağlık hizmeti, istihdam hakkı, kendi hayatlarına kendilerinin karar verdiği bir yaşam sağlamamız ve farklılıklara hoşgörüyle saygı duyup, seslerini duymamız gerekiyor.”
İlginizi Çekebilir
DR. ARIOĞLU'NDAN ÖZELLİKLE TARIM İŞÇİLERİNE SICAK UYARISI
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesindeki Aile Sağlık Merkezi Doktoru Gizem Arıoğlu bölgede yaşanan aşırı sıcakların en fazla güneşin altında çalışmak zorunda olan tarım işçilerini etkilediğini belirterek işçilere hem uyarılarda hem de tavsiyelerde bulundu.
SALİHLİ'DE KÜÇÜK BAŞ HAYVANLAR AŞILANIYOR
Manisa’nın Salihli ilçesinde küçükbaş hayvanların aşılanması ve kayıt altına alınmasına dair çalışmalar sürdürülüyor.
MANİSA ŞEHİR HASTANESİN DE AĞRILARI DİNDİREN POLİKLİNİK
MANİSA (İHA) – Manisa Şehir Hastanesi bünyesinde, her türlü kronik ağrının yanı sıra sebebi bulunamayan şiddetli ağrılarla ilgilenen Algoloji (Ağrı Tedavisi) Polikliniği, 2 buçuk yılda yaklaşık 16 bin hastaya hizmet verdi.
SAĞLIK MÜDÜRÜ KARACA'DAN SICAK HAVA UYARISI
Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erol Karaca normalin üstünde seyreden sıcak havalara karşı Manisalıları uyardı. İl Sağlık Müdürü Karaca yaptığı uyarıda sıcak havalardan en çok yaşlıların, kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullananlar, kalp, şeker ve solunum yolu hastaları, hamilelerin ve çocukların etkilendiğini vurguladı.