Radyo HİRAŞ’ın sürpriz konuklarını ağırladığı ‘Gün Ortası’ programında BETEK ve NETA şirket yöneticileri ısı yalıtımı ve mantolamanın önemini anlattı.
Haber: Nezih VAROL
Radyo HİRAŞ’ın sürpriz konuklarını ağırladığı ‘Gün Ortası’ adlı programda BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Bölge Teknik Sorumlusu Hüseyin Onur Çiçekçi, Bölge Sorumlusu Faruk Doğan ve NETA Proje ve Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aykanat program sunucusu Hale Taştekin’in sorularını yanıtladı. Firmanın Bölge Teknik Sorumlusu Hüseyin Onur Çiçekçi 1988 yılında kurulan Betek Boya Kimya ve Sanayi A.Ş.’nin sektöre girdiği ilk yıllarda inşaat malzemeleri pazarının ihtiyaç duyduğu beton katkıları, hazır harçlar ve su izolasyon malzemeleri alanlarında yüksek kaliteli ürünler geliştirdiğini, etkin satış ve pazarlama sistemleri sayesinde oluşan yüksek taleple şirketin büyük bir hızla büyüdüğünü söyledi. Çiçekçi, “BETEK inşaat malzemeleri konusunda edindiği tecrübe ve güçle yeni pazar arayışlarına girmiş ve inşaat boyalarını da ürün gamına dahil etmiştir” dedi.
YALITIMI SOSYAL SORUMLULUK KABUL ETTİLER
BETEK Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Bölge Teknik Sorumlusu Hüseyin Onur Çiçekçi şirketin gelişim sürecinde 2003 yılının önemli bir mihenk taşı niteliğinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “BETEK bu tarihte ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlamış, ülkemiz geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü 'Yalıtım' alanındaki çalışmalarıyla bu sektörde liderlik görevini üstlenmiştir. BETEK Gebze'deki 152 bin metrekarelik alanda boya ve ısı yalıtım sistemlerinin tüm ana bileşenlerinin üretimini gerçekleştirdiği, 380 bin ton boya, 240 bin ton kuru harç ve 770 bin ms EPS ısı yalıtım levhası üretim kapasiteli ülkemizin ilk entegre tesisi ile boya sektöründe olduğu gibi yalıtım sektöründe Türkiye'nin öncü kuruluşu konumundadır. Şirketimiz bunun ilk adımını 1993 yılında atmış, AB Boya Standartları’nı dikkate almış, üretim ve AR-GE teknoloji süreçlerini bu doğrultuda yönetmektedir. Rakiplerinin ve sektörünün üzerinde yakaladığı büyüme oranları ile gücünü her yıl pekiştiren BETEK, Kasım 2007 yılında da boya ve mantolama/ısı yalıtımında gelişimine ve sektöre büyük hizmetleri olacak RMI Bilimsel Araştırma Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi”.
TASARRUFLU OLDUĞUNU HERKES KABUL EDİYOR
Isının doğası gereği sürekli bir hareket halinde olduğunu, yüksek sıcaklıktaki havanın düşük sıcaklığa doğru aktığını ifade eden Hüseyin Onur Çiçek, ısı yalıtımının ve mantolamanın önemini şöyle anlattı: “Bu geçişin hızı nesneler arasında farklılık gösterir. Isı yalıtımı da bu geçiş hızının en aza inmesi için yapılan işlemlerin bütününe deniyor. Evlerde ısı yalıtımı genellikle mantolama ve çatı yalıtım sistemleri başta olmak üzere çeşitli ısı yalıtım teknikleri sayesinde yapılıyor. Evlerde ısı yalıtımı yaptırmak son zamanlarda yaygınlaşan ev sahipleri ve oturanlar için büyük rahatlık sağlayan bir sistem olma özelliği taşıyor, onun için hızla yayılmış ve ilgi günden düne artmıştır. Bunun sebebi mantolama sistemi döşenen daire ile aynı koşullarda olan döşenmeyen dairleler arasında yüzde 50'ye varan oranlarla ısı ve ısınma farkı olmasıdır. Yani mantolama sistemi doğalgaz ya da herhangi ısıtıcıya yapılan yatırımı yarıya düşürdüğü için kendi maliyetini de kısa sürede çıkartabiliyor. Isı yalıtımı yaparak binanın ömrünü uzatmak, kullanıcıya sağlıklı, konforlu mekanlar sunabilmek ve bina kullanım aşamasında yakıt ve soğutma giderlerinde büyük kazanım sağlamak mümkün oluyor. Isı yalıtımı uygulamaları ile enerji tasarrufunun yanı sıra küresel ısınma ve hava kirliliğinin artması da önlenmiş oluyor. Yapılarda kurallara uygun şekilde gerçekleştirilen ısı yalıtımının bireyler ve ülkeler açısından pek çok yararı bulunuyor. Şüphesiz bunların en önemlisi ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısıdır”.
Yorum Yazın