Daha önce de Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş'ın önemli çalışmalarından ve ses getiren projelerinden bahsettim, özellikle 'Bakım Sigortası' için verdiği mücadele hiç kuşkusuz ileri yaştaki insanlarımızı refaha kavuşturacak nitelikte.
Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği'ni kurarak, hazırladığı 'Bakım Sigortası Yasa Tasarısı' taslağını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kadar ulaştıran ve tasarının yasalaşabilmesinin kilit ismi Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın dikkatini çeken Hakan Berktaş'ın bu projesi mevcut iktidarın elini güçlendirir, kopyalayana da iktidar yolu açar.
Zira bu yasa hayata geçerse milyonlarca dar gelirli yaşlı vatandaşımız huzurevi ve bakım merkezlerinden ücretsiz veya geliri oranında yararlanabilecek, ömürlerinin son demlerinde bir başkasına yük olma endişesinden uzak, aç ve açıkta kalma korkusu olmadan huzur ve güven içinde bakım hizmeti alabilecek.
Hakan Berktaş dejavantajlı vatandaşların sorunlarını da, çözüm yollarını da çok iyi biliyor, işini o kadar çok severek yapıyor ki, devlet imkanlarının yetmediği noktada bireysel çabalarıyla ortaya yeni projeler koyuyor ve uyguluyor, merkezi İstanbul'da bulunan Sosyal Rehberlik Merkezi de hayata geçirdiği bu projelerden biri.
Ülkenin tüm şehirlerinden, ilçelerinden ve hatta köylerinden Sosyal Rehberlik Merkezi'ni arayan ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlılar ile aileleri, en yakın yerleşim yerinde bulunan bakım, yardım ve destek hizmetleri kurum ve kuruluşlarına yönlendiriliyor, gerekirse araç temin ediliyor ve evinden alınıp hizmetle buluşturuluyor.
Hakan Berktaş tüm bu çalışmaların çok daha nitelikli, bilimsel ve kurumsal bir çatı altında gerçekleşmesi için yine TBMM'nin yolunu tuttu, elinde meslekte odalaşmanın dosyası ile ziyaretlerini gerçekleştirecek
Hasta, yaşlı ve engelli hizmetleri sektöründe yaşanan örgütlenme eksikliği nedeniyle meslek odası kurulması için çalışma başlatan Berktaş, konuyla ilgili raporu en kısa sürede TBMM’ye sunacaklarını söyledi.
Meslek odalarının TBMM'de kanun teklifiyle kurulduğunu, bunun için çok kapsamlı çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Hakan Berktaş şu bilgiyi verdi;
“Bizim görev alanımızda ilgili ve yetkili bir meslek odasının olmadığını gördüm ve bu işe yöneldim. Meslek odamızın kapsamında huzurevleri ve yaşlı bakım merkezleri, engelli bakım merkezleri, kreş ve gündüz bakımevleri, Alzehimer bakım merkezleri olacak. Bütün bu merkezlerin bir araya gelmesiyle çok önemli bir sinerji ve enerji ortaya çıkacak. Bu güçlü dinamizm meslek odamızın çok hayırlı hizmetler yapmasına vesile olacak. Türkiye’de çok önemli meslek odaları bulunuyor, bu odaların kendi meslek gruplarıyla ilgili olarak inceleme yapıyoruz, farklı meslek gruplarının bir araya geldiği odalar da var, hepsi aynı zamanda mesleğe dair ruhsatlandırma işlemi de yapıyor. Kanunun kendilerine sağladığı avantajları, yetki ve sorumlulukları kullanıyorlar. Meslek odaları üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki anlamda yapılan işlerini kolaylaştırmak, mesleğin çıkarlarını korumak, meslektaşların birbirleri ile iletişim kurmasını ve dayanışmasını sağlamak amacıyla kuruluyor, dezavantajlı gruplara hizmet veren sektörümüze de bir oda çok gerekli, yolumuz açık olsun İnşallah.”
Yine Hakan Berktaş, yine hayırlı bir proje.
Sosyal Hizmet Sektörü'ne hayırlı, uğurlu olsun.
Kalite, güvence, söz sahibi olmak isteyen bu projeye destek olur.
Unutmayın; birlikten dirlik doğar.
Facebook Yorum
Yorum Yazın